Browar Kormoran

  • Składniki: woda, słody jęczmienne: pilzneński, karmelowy, palony, naturalny miód, aromat naturalny, chmiel, drożdże
  • Metoda warzenia: tradycyjna
  • Pasteryzacja: Tak
  • Gatunek piwa: ciemne
  • Zawartość alkoholu: 5,7% obj.
  • Ekstrakt: 15,5% wag.
  • Barwa: ciemno bursztynowa
  • Termin przydatności do spożycia: 3 miesiące
  • Opakowania: butelka zwrotna 0,5l

Kilka miesięcy prób by dać odpowiedź na pytania: piwo jasne czy ciemne oraz jaki miód: lipowy, wielokwiat czy może gryczany?
Lipowy w jasnym, a szczególnie w ciemnym był za delikatny. Gryczany oczywiście był tak intensywny, że trudno było doszukać się obok jakiegokolwiek jeszcze smaku, a przecież to nie miód pitny tylko piwo. Pozostał wielokwiat - z ciemnym współgrał idealnie: lekka słodycz miodu i kawowo-czekoladowe nuty z ciemnych słodów. Dostawca miodu mieszka i zbiera miód na Warmii. Tradycje pszczelarskie w jego rodzinie sięgają roku 1925.

powrot

Copyright (C) PIWAREGIONALNE.pl

realizacja: agraf.net.pl

piwa regionalne olsztyn gab pils stout pszeniczne ale koźlak bock miodowe ciemne piweczko browarek piwa białe lokalny kufel szkalna

kufle szklanki pokal belgijskie czeskie niemieckie literatura litewskie ukraińskie słowackie angielskie

odzież promocyjna promostars

Agraf Agencja Reklamowa Olsztyn

strony www Olsztyn

kubki reklamowe, firmowe filiżanki zestawy do kawy herbaty kalkomania ceramiczna kufle pokale szklanki ceramika reklamowa olsztyn

piwo browar regionalne tradycyje tradycyjna ciechan kormoran amber konstancin fortuna koreb jagiełło

Party Serwis Catering